Spela på Jacks Point

Queenstown är känt för sina extrema sportalternativ som exempelvis bungyjumpning och Jack’s Point ligger så nära en golfadrenalinrush som du någonsin kommer att få på en golfbana.

Njut av upp-och-ner-layouten komplett med oändlighetens gröna stenmurar vilka spelare måste klara och allmänt breda fairways. Vissa delar av golfbanan kan ge en utmaning speciellt med vinden som blåser över sjön men alla spelytor är alltid obefläckade.

Jacks Point fick sitt namn från Jack Tewa som år 1862 kapsejsade med två andra män i en båt som passerade Lake Wakatipu. Jack kunde simma i land och dra båten bakom sig och på så sätt rädda en av männen i processen och fick medalj från Storbritanniens kungliga humana samhälle. Medaljen kvarstår på ett närliggande museum och Jack fick en golfbana namngedd efter honom.

Signaturhål:

#8: Det finns många hål som man kan referera till som ”signatur” på denna bana men det här par 5 hålet spelar tillsammans med Lake Wakatipu. Med längden som behövs för att  klara fairwaybunkrarna på vänster sida är tillvägagångssättet en utmaning för alla.