Cape Kidnappers golf

Cape Kidnappers är ett mästerverk av Tom Doak som täcker en av de mest häpnadsväckande markerna som någonsin används för golf med massiva stenblock och jordhögar över Hawkes Bay.

Det är inte bara besvärlig terräng. Ytan är snabb och förutsättningarna kan vara blåsiga och om du kan styra dina slag i rätt bana kommer du att bli banans mästare.

Vid femtonde femtonde ”Pirates Plank” måste du kanske rikta ditt andra eller tredje skott ut över havet beroende på vinden. Men det är sjuttonde hålet som är en uppåtgående par fyra med en dubbel fairway och en falsk bunker som skyddar den gröna vänstra sidan som kan vara den största spänningen av alla. Om allt detta låter överväldigande, förtvivla inte för bakom den imponerande fasaden ligger en rak kurs som anmärkningsvärt nog erbjuder en säker väg på nästan varje hål.

Cape Kidnappers Golf Club är den andra av Nya Zeelands pärlor (efter Kauri Cliffs) som utvecklats av New York hedgefondmagneten Julian Robertson. Du kommer att bli förundrad över djärvheten och visionen i att lägga ut hål uppe på skarpa nästan 500 meters höga klippor.

Att toppa golfbanorna i Kiwi land är ett par världsklassbanor som klassas av Golf Digest som bland världens bästa golfbanor. Cape Kidnappers Golf Course (# 16) och syster Kauri Cliffs GC (# 49). åk på en golftur till Nya Zeelands norra ö med Cape Kidnappers och en förturné med en lyxig Kauri Cliffs upplevelse.

Det finns ett fantastiskt utbud av golfbanor på otroliga platser. Denna bana är utformad av världsklassarkitekter som Dr Alister MacKenzie, Tom Doak och Jack Nicklaus. Lägg till Kauri Cliffs till mixen och du har ett oslagbart utbud av golf.

Post navigation