Idre – Njupeskär – Grövelsjön – Trollstigen

Förra året och året innan var vi i Björkliden och spelade golf på fjällbanan där. Vi fick smak för kombinationen fjällvärld och golf på fjällbanor. Så vi började läsa på, googla och leta efter andra vackra fjällbanor.

Golfjournalisterna utsåg Idrefjällens golfbana till Årets golfklubb
och Svensk Golf utsåg 2005 den till Sveriges vackraste golfbana. Golf Digest utsåg den till Dalarnas bästa golfbana 2009.
Variationsrik bana med magnifik utsikt och kuperad terräng

Idrefjällens GK

Sommaren 2011 bilade vi alltså till Idre( lite kortare än till Björkliden…) där vi hyrde en mycket trevlig stuga med grästak, timmerväggar och alla moderniteter. Det var en privat stuga som administrerades via Idre Fjällens fjällby.

Vi gjorde givetvis en del utflykter och passade på att besöka Sveriges högsta vattenfall i Njupeskär samt smaskade i oss våfflor med hjortronssylt på Grövelsjöns Fjällstation. Vi kan också tipsa om en märklig upplevelse vid den beryktade Trollstigen vid Nipefjäll.

Vi spelade 4 rundor så kan vi lätt hålla med – den ÄR spektakulär och vacker även om vi tycker Björklidenbanan har ännu mer vacker och spektakulär omgivning. Båda har magnifika vyer över fjällvärlden och för tex turister från platta Holland eller Tyskland måste det vara en upplevelse att minnas – i synnerhet om de får se renar bl.a. den vita renen och kanske en älg….