Narvik, Harstad, Norge

I samband med att vi hyrde en stuga i Björklidens Fjällby, så gjorde vi en dag en avstickare till Narvik och vidare till Harstad.
Harstads golfklubb i Norge, är en av världens nordligaste golfbanor,
68º og 46′ nord. (Tromsö GK är världens nordligaste 18-hålsbana) och skall vara mycket vacker enligt vad vi hade läst in oss på.

Det var förvisso en trevlig niohålsbana nära vattnet. Harstad GK har en 9-hålsbana men man har gjort två olika utslagsplatser på
varje hål, så att man kan få lite variation om man skulle vilja spela 18 hål.

Under sommaren har man midnattssol i över två månader, eftersom banan ligger en bra bit norr om polcirkeln och då är banan öppen dygnet runt. Banan ligger mellan berg och fjord, och har en höjdskillnad på över 100 meter.
Många av hålen har fairways med kraftig sidolutning, så kraftig att utslagsplatserna är uppbyggda på ställningar.

Vi hade dock lite otur när vi var där. Den vintern hade gått extra hårt åt banan och dessutom hade greenkeepern slutat – så själva banan var i ganska dåligt skick. Då våra förväntningar var väldigt uppskruvade efter det vi läst så blev vi lite besvikna. Den var inte ens öppen men efter ett tag fick vi tag i en dam som på något sätt var engagerad i klubben och hon lät oss spela och tog greenfee också.

Här kommer snart också berättelse och lite bilder från dels en resa med Hurtigrutten samt en resa med bil genom Norge och längs de vackra fjordarna – det gäller bara att leta fram de gamla bilderna då det var ett antal år sedan.