Golf nära Stockholm

Det finns en naturlig koppling mellan golf och affärsrelationer. Företeelsen att kombinera nytta med nöje är inte bara en ursäkt för att kunna ha trevligt under arbetstid. Tvärtom finns det en psykologisk fördel att umgås även utanför mötesrummen och resultatet kan innebära affärsnytta. De informella diskussionerna har för många inneburit stora framsteg och idéer vilka utformats när pressen minskar. Att företag från hela världen bokar golfkonferenser är därför naturligt.

I Sverige finns ett flertal välkända golfbanor som genom åren stått värd för turneringar, affärsmöten och nöje. Bro Hof är kanske den mest kända av dessa, men det finns många fler att välja bland. För de med Gotland som resmål är Visby Golfklubb och Kronholmen värt ett besök!

Golfpaket
Bland de konferensanläggningar som har samarbete med golfklubbar i närheten, är det vanligt att erbjuda konferenspaket där golf är en viktig del av helheten. I upplägget ingår allt ifrån tillgång till konferenslokaler till mat och hotell, samt garanterad tid ute på banorna!

Intresset för konferenshotell med natur och stillhet, är helt i linje med golfpaket och upplevelsen av god mat samt vacker arkitektur. Många av golfklubbarna i landet ligger i natursköna områden med slott och herrgårdar i anslutning. Tänk på att det under högsäsong kan vara svårt att boka med för kort varsel. Redan under tidig vår börjar bokningarna att komma in till de många anläggningarna och golfbanorna. Dock kan man i allmänhet hitta öppningar ifall man kan vara flexibel med datum.

Konferensanläggningar
Vi har valt ut Sveriges kanske bästa konferensanläggningar med golfpaket. Här kan ni finna vad ni söker och förena konferensvistelsen med en runda på anrika golfbanor runt om i Sverige. För ytterligare information hänvisar vi till respektive konferensanläggnings webbplats. Kontaktuppgifter finns under varje anläggningspost.

Thoresta Herrgård
Bara sju minuter från Bro Hof Slott ligger Thoresta Herrgård. I närheten av konferensanläggningen hittar man också banor som Bro Bålsta GK och Sofienslunds GK. Här finns en lång tradition av konferens såväl som golf. För de som vill hitta en unik och hemtrevlig konferensanläggning i toppklass, är Thoresta ett bra alternativ!

Thoresta Herrgård
197 93 Bro
08-582 426 00

[email protected]
www.thoresta.se

Hooks Herrgård
Utmärkt konferensanläggning med anor från 1700-talet. Här finns förstklassig mat i kombination med bra golfmöjligheter samt vackra konferenslokaler. Park– och skogsbanorna är välkända och besöks årligen av stora antal konferensgäster vars golfintresse fått välja anläggning.

Hooks Herrgård
560 13 HOK
0393-210 80

[email protected]
www.hooksherrgard.se

Friiberghs Herrgård
Konferensanläggning utöver det vanliga med gott rykte för sin mat, service och för de många golfbanorna. Förutom konferensmarknaden riktar de sig också till privatmarknad vilket öppnar för härliga weekendvistelser. I närheten av anläggningen finns Bro Hof, Friiberghs GK, Bro Bålsta.

Friiberghs Herrgård
749 62 Örsundsbro
08 – 611 41 41

[email protected]
www.friibergh.se

Krägga Herrgård
En nyrenoverad och elegant konferensanläggning med innovativt driv! I trakterna kring denna hyllade anläggning finns ett flertal välkända golfbanor att besöka mellan möten och utsökta rätter! Slottsgolf på Bro Hof finns nära intill och de vackra omgivningarna förhöjer upplevelsen. Krägga tar även emot privatgäster som vill njuta av en härlig weekend med eller utan golf.

Krägga Herrgård
746 93 Bålsta
0171 532 80

[email protected]
www.kragga.se

Körunda
En konferensanläggning som byggts och formats för golf! Konferenslokalerna byggdes faktiskt för en golfklubb. Därför är det inte konstigt att golfare runt om i landet åker ut till Körunda för konferens. I nära anslutning finns ett par olika banor. En har första tee inom en minut från hotellet!

Körunda
Körunda 31, 148 91 Ösmo
08-520 390 30

[email protected]
www.korunda.se