Trackman

Idag testade jag Trackman för första gången. Detta var på World of Golf i Göteborg. I min iver tänkte jag få fram min grundnivå och presentera den på bloggen så att mina analyser kan jämföras med detta. Men min bollträff var helt under isen så det blev inte riktigt så. Sockets, snaphookar, slicar och toppar. Så fort tiden gick ut i Trackman började jag träffa bra igen. Yips

Så detta får bli ett kort test av Trackman istället. Trackman finns även i en fristående version, med det jag testade var Trackman Range som är en fast monterad skärm vid varje matta på drivingrangen. Trackman har fyra olika lägen: Shot Analysis, Games, Compare Clubs och Practice. Jag testade endast Shot Analysis.

Efter varje slag visas tydligt hur du träffat bollen. Du ser genast bollbanan och en skärm med spin, carry, bollhastiget osv. Du kan även välja att se mer visuell bild som visar klubbans och bollens riktningar för att därmed direkt få feedback på svingspåret.

När du kommer hem kan du logga in på mytrackman.com och analysera dina slag mera. Här ser man tex att jag endast har 100 mph i bollhastighet med min järnåtta. Snittet på PGA Touren är 115 mph (Källa: Introduction to PGA and LPGA averages). Med drivern har jag 140 mph mot PGA Tourens 165 mph. Så där har vi ett bra mål, att öka sving och bollhastigheten med 15-18%.